elingeviltspår

Alla inlägg den 20 juni 2011

Av Jenny Nyberg - 20 juni 2011 22:57

Ja visst är det märkligt att vi människor har vissa "heliga" saker som ligger oss lite varmare om hjärtat.

Jag har märkt att om man vill sticka ut haka lite på bloggen så ska man blogga om barn eller vargar, man får en helt otrolig reaktion som nästan är lite komisk. Men om jag ska ransaka mig själv för en stund så erkänner jag gladeligen att jag hajar till lite extra om jag ramlar över en tidningsartikel eller likande om hundar eller jakt. Man stannar upp och tar siog tiden att läsa och sen reager på det man läst, om man håller med eller kanske till och med blir lite förbannad är sen lite olika.


Hur som haver, så är det i alla fall.

Nu går diskutionerna varma om hhur vida vi ska få kalasgäster här på midsommarafton eller inte. Eftersom det även är min födelsedag så vill gärna mor och far komma och fira deras lilla kicka som blir 31 år gammal. Men eftersom vi ska bort senare på dagen så kan det bli lite ont om tid. Men vi ska se att det hela ordnar upp sig va det lider.


Nu börjar det likna natt hemma här. Hundarna ska strax få sin nattrastning och jag ska bara vänta in min älskade för att sen krypa ner under täcket med samma man inför nattvilan. Imorgon blir det nog lite Lydnadsträning med Rocky och sedan lite spårning med Tikka.


Ja förresten så har jag nog glömt att nämna, jag har börjat gå ner i vikt. Jag vet inte riktig varför eftersom jag inte tycker att jag gör någon nu som jag inte gjort förr. Lite kan ha med nya jobbet att göra eftersom jag numera klättrar upp och ner för en stege ca 10 gånger per skift, men jag brukar snabbt inse att det är en viss ansträngning som spelar in då jag lätt får träningsvärk men den har uteblivit.

Skit samma. Säg den tjej som inte gläds åt att tappa ett kilo eller två utan någon större ansträngning, ja visst dom finns dom med men inte lika många gissar jag.

Godnatt och tack för idag

Hej

Av Jenny Nyberg - 20 juni 2011 19:54

Kommentarerna kommer i en stid ström men om man inte kommenterar på den här sidan så kan jag inte publicera dom.


Jag har trotts allt gjort en bra sak idag, trotts att jag uttalat mig i andras ögon felaktigt om hur man ska sköta sina barn. Jag har varit till blodgivarcentalen och blivit tappad på 4 1/2 dl blod. JAg lyckade till och med lura med mig min far och nu har även han anmält sig som blodgivare, och eftersom han är man så kan han lämna plastma också.

Resan gick bra och än så har inte värsta trafiken kommit igång, men den kommer, tro mig, och med den så kommer tyvärr även olyckorna och det är just därför som jag vill lämna blod till denna högtidshelg.

Jag kan ärligt säga att det känns lite hemskt att man räknar med olyckor bara för att vi blir fler på vägarna under en tid, ska det va så svårt att inte köra på varandra? Men den disskutionen kan vi ta en annan gång.


Nu sitter jag hemma hos far och dricker lite kaffe innan jag ska åka hem och rasta och utfodra hundarna.


Men som sagt, kommentera här så kan jag publicera era åsikter.


Hej

Av Jenny Nyberg - 20 juni 2011 14:04

Som vanligt när man yppar sina åsikter i ett öppet media så riskerar man ett hav av hatmail och kommentarer, men jag tar risken.


I går på nyheterna rapporterade man om en familj som varit på IKEA Uppsala. Där har man en tjänst som går ut på att barnen kan lämnas i en annan del av byggnaden meddans föräldrarna handlar i varuhuset.

Nu hade det gått riktigt illa och ett barn hade checkats ut tillsammans med fel familj. När hennes föräldrar kom och ville hämta henne så fanns hon inte där.

Vilken fruktansvärd upplevelse för både barnet och föräldrarna men nu kommer min åsikt.


Eftersom jag inte har några egna barn så kanske många tycker att jag inte ska uttala mig, men det skiter jag i.

Jag anser att det bara finns ett ställe där barn är trygga och säkra, i omedelbar närhet av sina föräldrar. Om man som ansvarsfull förälder vill åka och handla utan barn så ska man i mina ögon anlita någon man litar på att ta hand om barnen, tex mor/far föräldrar. Att man låter sig invaggas i en falsk trygghet att ett möbelvaruhus ska kunna garantera ens barns trygghet och säkerhet anser jag som idiotiskt. Vad är det för fel att ta med barnen när man handlar. Många kanske tycker att det är jobbigt för att barnen inte kan uppföra sig men då faller det ju bara tillbaka på föräldrarnas uppfostran av barnen tycker jag.


Jag kan ärligt säga att jag aldrig skulle lämna mina hundar hos någon som jag inte känner. Jag tar mitt fulla ansvar och antingen får dom vara med eller hos någon som både känner mig och mina hundar. Men att det finns människor som inte tar ansvaret om ett barn på större allvar än att man liltar på ett möbelvaruhus. SKÄMS!!!


Nu ska jag åka till Uppsala för att lämna blod innan midsommar. Det är lika bra att göra det nu annars hinner jag glömma det när jag jobbar och håller på med allt och inget.


Kommentera gärna, jag ser fram emot lite åsikter om mitt resonemang.


Hej

Ovido - Quiz & Flashcards