elingeviltspår

Alla inlägg den 19 maj 2011

Av Jenny Nyberg - 19 maj 2011 12:04

Oj, är det redan tordsdag. Tänk va tiden går.


Jag vill börja med goda nyheter.

Tina Sjulander, god vän och kursdeltagare på viltspårskursen fick i dag GODKÄNT Anlagsprov med sin VIta Hedehund Nozz. Resultatet blev full pott och vi kan bara lyfta på hatten och gratulera. Detta betyder att hon kommer att starta ett öppenklass spår vid kursavslutningen och självklart så kommer även det att gå klockrent.


På tal om viltspår så fick Daniel bli standin i tisdags eftersom jag skadat min fot. Jag körde lite lastbil innan kursen och blev en halvtimme sen men det hade Daniel tagit hand om.


Allmänlydanden i går fick stryka på foten för jobb i går igen men jag tror nog att dom klarde sig utan mig.


Som ni förstår så har jag haft lite att stå i, och i dag ska jag röntga min andra fot som bråkat med mig sen i vintras då jag lyckades med en praktvurpa på skidor. Hoppas bara att det inte är något stort fel som måste åtgärdas. Jag undrar om man kan byta fötter med någon?


Annars så går livet sin stilla gång här. Nu har även lilla Tikka börjat löpa och det medför lite bök när vi jobbar men Booster är duktig och håller sig på sin kant. Eftersom både han och hon eventuellt ska gå i avel så vill vi inte riskera något och håller dom åtskilda nu under löp. Men snart ska väl Arena vara klar och då kan det mesta återgå till det normala. 


Tikkas spårnig har fått ett oplanerat uppehåll pga min skadade fot, men om någon vecka så ska den nog vara läkt och då blir det till skogs igen. Jag har ju planer på att starta henne på Anlaget nu i sommar och går det bra så får hon även prova öppenklass innan hösten och jakten börjar.


Jag har återigen fått önskemål om skotträning för hund och kommer att lägga ut datum både här på bloggen och på hemsidan som man kan anmäla sig på. Hemsideadressen är: elingeviltspar.se  

Vill man så lägger jag ett kortare spår som man spårar en bit med hunden innan skottet avlossas, då blir det som ett spårslut i öppenklass. Annars kan man få det lite hur man vill, apportering, platsliggning eller  budföring.


Nu väntar tvätten på att bli hängd och hundarna på en lunchpromenad.

Hej



Ovido - Quiz & Flashcards