elingeviltspår

Alla inlägg den 30 maj 2011

Av Jenny Nyberg - 30 maj 2011 20:29

Jag ska här och nu göra ett uttalande. Jag står för det jag kommer att skriva och håller ni inte med så kommentera gärna, håller ni med kommentera då med vet ja.


I lördags jobbade jag dagskift i Östhammar. Jag hade haft svårt med sömnen natten innan så jag var trött och verkligen längtade efter att få komma hem.

När jag väl satt där i min lilla bil och körde så fick jag se en bil som stod på sidan av vägen. Av spåren att döma så hade den kört av vägen och åkt längs viltstängslet en bra bit innan den till slut stannade. Utanför bilen stod fyra personer.


Ni som läst denna blogg tidigare vet att jag har svårt att bara åka förbi utan att stanna och erbjuda min hjälp. Och så blev det så klart även denna gång.

I bilen hade ett äldre par i 80 år åldern färdats och av någon anledning hade kvinnan som körde bara styrt av vägen och glidit längs stängslet en bra bit.

När jag kom fram och började prata med paret kom det fram att kvinnan tidigare drabbats av stroke och små slaganfall. Hon säger själv att hon tror att samma sak hänt nu för hon minns inte vad som gjorde att hon körde av vägen. Jag frågade om dom ville komma under läkarvård och när jag fått medgivandet ringde jag efter ambulans som snabbt var på plats. En kort tid senare var även bärgare på plats som drog upp bilen och tog den från platsen. 


Här kommer mitt uttalande.


Jag tycker fast och fullt att en person som drabbats av stroke och som har fått det konstaterat rent medicinsk ska få sitt körkort indraget eller få medicinskt körförbud. I det här fallet var det bara rent tur att hon inte styrde sin bil mot mötande trafik och körde på någon. Hon uppger själv att hon körde i ca 80 km/h och då blir det stora skador på bilar och passagerare. Jag tycker att detta hade varit ett utmärkt tillfälle för hennes läkare att dra in hennes körkort dels på grund av sjukdom men också på grund av ålder. Hon hade dessutom en käpp som hon måste stödja sig på när hon gick.


När den dagen kommer då jag inte längre är en säker förare om det så beror på ålder eller sjukdom så hoppas jag att någon i min närhet hjälper mig så jag inte utsätter andra för onödiga risker i trafiken. Och blir jag sjuk så ska en läkare ta sitt ansvar och hindra mig från att få fortsätta köra.

Detta är min åsikt och jag står för den.


Hej

Ovido - Quiz & Flashcards