elingeviltspår

Alla inlägg under november 2010

Av Jenny Nyberg - 22 november 2010 15:26

Jag har länge önskat mig en tatuering. När Arena kom så ville jag ha hennes tassavtryck gå ner längs ena smalbenet, det vill jag fortfarande, men jag har andra ideer för mig första tatuering.

I mitt tycke så ska en tatuering spegla vem du är, vilka intressen du har eller vad som ligger dig närmast om hjärtat. I mitt fall så skulle ju hundrelaterat vara ett säkert kort. Men jag skulle vilja ha en tatuering som påminner och Tro-hopp-kärlek men jag har ingen koppling över huvud taget till ett ankare. Men de övriga symbolerna tycker jag inte bara är vackra utan speglar också min inställning till livet där min religion och min kärlek till omvärlden är särsklit tydlig.

Okej vi kan få det ur världen

Min syn på religion är att den ska vara frivillig och att den ska vara rimlig, med det så menar jag att man ska se hur ens tro ska kunna komma överens med den verklig världen där ute.

Min tro finns där med inte i daglig dags. Jag ber nog endast i händelse av behov, men jag vänder mig ofta till skyn och önskar.


Tillbaka till tatueringsfunderingarna.

Jag har ju inget jobb just nu och det innebär ju då inte den allra bästa ekonomin och en tatuering kostar en del och sen vet jag inte om det skulle funka med mitt eksem. Många säger att det inte är något problem men vem är beredd att chansa. Värt att fundera vidare på.

Ska kolla lite hemsidor


Daniel jobbar eftermiddag så jag återkommer nog igen

Hej









Av Jenny Nyberg - 21 november 2010 19:49

Som jag skrev tidigare så for jag hem efter första såten idag, dels så frös jag och dels så var Booster trött och då tog jag hellre hem honom än att han skulle sitta i en kall bil några timmar till. Men så ringde Daniel och berättade att det kommit 4 grisar när dom skulle packa ihop och gå hem. Hundföraren skulle bara vänta på sin hund när den kom med grisarna före sig. Han fick 2 av den och båda unga gyltor (honor).


Kul eftersom hans hund inte heller är så gammal.

Hej













Av Jenny Nyberg - 21 november 2010 14:30

Jag måste få börja med att gnälla på vädret denna helg. Det har snöat eller regnat hela helgen. Det har också medfört att jag inte varit närvarande vid alla jakter i helgen, men idag var jag med.


Igår tog Daniel med sig lilla Tikka och det hade gått bra för henne. Hon hade inga riktiga jakter men så måste hon ju få lära sig hur det ska gå till i skogen först. Men ett rådjur blev påskjutet och gick vidare in i skogen. Daniel kopplade Tikka och lät henne spåra det skadade djuret. Det visade sig att det var träffat i buken och mådde riktigt dåligt. Vid första sårlegan reste den sig precis i skottögonblicket och fortsatte en bit till. Men vid nästa kontakt gick det bättre och det blev ett lyckat avslut. Tikka hade uppfört sig bra och gjort så gott hon kunde vilket vi ser som en bra erfarenhet för en unghund.


Idag var även jag en av den själar som samlat för det extra medlemsmötet för att godkänna de nya stadgarna i klubben. Efter mötet blev det samjakt med hela jaktklubben och tre hundar i såten. Flera rådjurskontakter och fina drev men eftersom vi bara jagade Älgkalv och gris idag så fick rådjuren löpa. Booster hade ett rådjursdrev som han höll hårt i, efter 25 minuter släppte han för att försöka finna sin väg tillbaka till Daniel.

Jag satt i ett torn i kanten av ett hygge, där blåste all snö och regn rakt in på mig, men ett rådjur vågade sig ut på hygget bara för att lägga upp en underbar bresida mot mig och jag fick inte skjuta.... Ibland är det svårt att hålla fingret borta från avtryckaren, men måste man så... Flera hundar hade älg men dom gick inte i pass.


Nu ligger Booster och sover gott efter en arbetsam dag och senare ska han få tassarna smörjda och kroppen masserad så han håller sin fräsch hela säsongen.

Hej

Av Jenny Nyberg - 20 november 2010 11:15

Jo som ni säkert själva märkt så har vintern kommit, alltså snö faller från himlen. Deta medför att den tynger ner trädgrenar och ledningar, vilken kan medföra störningar i elförsörjningen till hushåll, och nu har det hänt igen. Här satt jag som alltid och tiitade på televisionenapparaten och vips så var allt svart. Vad göra? Jo, man tager sin PC, tackar gud för batterier och börjar blogga. Men eftersom routern kräver el fick jag skriva mitt blogginlägg i ett worddokument och sedan kopiera in det. Fan va jag är bra.


Sen va det ju det där med jakten då, jo jag jagar, imorgon. Vi ska ha ett extra medlemsmöte och sen ska vi ha en större samjakt inom klubben och det kan bli riktigt roligt. Men jag har ju en förmåga att frysa och det gillar jag inte och då blir det inte så mycket jagat för min del. Jag har hittat ett tjockt och mjukt underställ som jag ska testa i morgon och funkar det så kanske jag jagar mer.


Idag tog Daniel med sin Tikka för att Booster skulle få vara pigg och fräsch tills imorgon. Det är bara bra att hon får komma ut lite, hon har ju sin injagningssäsong nu så vi kan inte förvänta oss så mycket av henne än. Men så är det skönt att inte ha henne hemma jämt också, hon är ju söt och så men hon har sån energi som hon måste få ut, alltså i skogen med Daniel.


Igår va vill till slakeriet och hjälpe två jakt kompisar som skjutit ett viltsvin. Det är inte helt lätt om man aldrig gjort den förr och bättre blir det om någon vill visa i början. Det gick bra och jag fick tre små grisklövar att spåra med, den fjärde var lite trasig och blodig så den fick gå på rävåtern. 


Nu har faktiskt elen kommit åter och jag har massor att göra, men vi får se hur mycket som blir gjort.

Hej 




Av Jenny Nyberg - 18 november 2010 10:56

Precis som vanligt så satt jag här med min stickning och dator i högsta hugg, mina dagar ser numera ut så, när jag insåg att klockan var halv fem och Daniel inte kommit hem, Han jobbar förmiddag denna veckan och brukar vara hemma före tre men inte igår. Jag väntade lite till men när tankarna väl börjat mala så kan man inte sluta tänka på vad som kan ha hänt. När jag tillslut ringde honom så svarade han inte, gissa om världen skakade till en aning. Men bara en kort stund senare ringde han och sa att dom hade flyttat maskiner och det hade dragit ut på tiden.

Jag åkte och handlade och Daniel skulle möta mig där och det gjorde han, sen sa han att han skulle hjälpa en kompis med stödutfodringen av viltet och att det kunde ta någon timme. Vi handlade och skildes åt med en kyss som alltid och jag åkte hem. Men han tog god tid på sig. Han ringde när klockan var 21:48 och sa att han var på väg hem. Då hade lasangen stått i ugnen i nästan 3 timmar, men på eftervärme, så klockan 22:21 hade vi ätit middag och meddans Daniel rastade hundarna tog jag in lite mer ved och sen gick vi och la oss.


Lite annat:

Jag har hittat tillbaka till facebook, ytterligare en sak som jag helt och fullt skyller på min arbetslöshet, jag har för mycket tid till mitt förfogande helt enkelt. Men visst är det roligt att hålla kontakten med kompisar, men igenligen undrar jag, kan man inte hålla kontakten ändå, jag menar innan facebook då hur gjorde man då? Jo man hade inte lika många vänner utan mest nära vänner och nära släkt. Jag har ganska stor släkt och ska jag vara ärlig så har jag inte riktigt hållit kontakten med alla.


Nu har jag sökt jobb ska ni veta, alla möjlliga jobb som butikssäljare, allt-i-allo, lastbilschaufför och städare, bara för att nämna några. Fan vore väl om jag inte kunnde hitta något till nästa månad. Jag vill inte sitta här och inte känna mig nyttig.

Jo så har vi hundarna då.

Booster hatar mig. Han har lite känsliga tassar och han gillar att slicka på dom. En säker katastrof är att ta en tass och en hundtunga och sedan dra dessa mot varandra under lång tid då blir det sår. Han kommer inte kunna jaga om han får fortsätta slicka och det vill vi ju göra i helgen, så jag drog på honom strumpor på båda framtassarna. Han låg länge och stirrade på mig och kunde inte förstå vad dom skulle va bra för. Men han slutade slicka när han insåg att han inte skulle lyckas få bort dom.

Tikka drog ut i hagen och bara lipade åt mig när jag ropade och ropade för att hon skulle komma tillbaka. Hon sprang inte till skogs utan bara en lite bit ut i hagen och sen stod hon där och blängde. Inte förrens jag gick därifrån kom hon tillbaka och ville ha uppmärksamhet. Jag måste träna mer med henne och laga hålen i staketet.

Ikväll är det sista torsdagsträningen på klubben och jag ska dit för att slipa vidare på Labbarna. Kanske vi kan tävla igen snart, det är kul även om det inte alltid går perfekt.


Hej



Av Jenny Nyberg - 17 november 2010 14:36

Jag har varit hemma förr, men det var ett tag sen och ska jag va ärlig så minns jag det inte så här. Jag blir tokig av att bara gå här och inte känna mig behövd av någon. Så klart så har jag ju älsklingen och hundarna som behöver mig men det är inte samma sak som att ha ett jobb. Man får ett ansvar och man vill göra det bra, jag drivs av att ha en uppgift som jag vet att jag kan och som jag brinner för.

Jag minns den gamla goda tiden när jag satt i en lastbil och hade allt ansvar själv. Det var bara jag som kunde det jag gjorde och jag visste att inte vem som helst skulle kunna komma och ta jobbet från mig. Jag hade gjort mig oumbärlig, men så kom dagen så vi inte fick ha körningen kvar och då fick jag gå hem. Det var ett hårt slag eftersom jag jobbade hela veckor, hela dagar. Mina arbetsveckor var aldrig under 90 timmar och jag fick bara betalt för 40. Men jag gillade det jag gjorde och jag visste att jag var bra på det.


Nu sitter man här och tänk er, jag har börjat sticka. Det har jag inte gjort sen jag var 20 typ, men nått måste man ju ta sig för och då fann jag min tröst i stickningen.

Det är skrämmande att inse att man är så beroende av att ha något vettigt att göra med sitt liv. I dag är det kallt ute så långa promenader med hundarna är uteslutet, men dom trivs ganska bra med att få springa på går'n och jaga varandra.


Nej jag måste skaffa mig ett jobb, men hos AF hittar man inga. Jag har ringt alla gamla arbetsgivare och dom säger alla: vi hör av oss, men jag tvivlar på det.


Jag sätter in lite nya bilder på hundarna.

Hej




  Lilla Tikka har blivit stor, och snart ska hon ut på alla utställningar och visa upp sig.   Tikka och Booster som ska leka med samma pinne, men det ser ut som om Booster har tagit den och ska snart springa iväg och vara mallig.  

Visst är det roligt att leka på gårn och busa som tokar. Tikka ligger alltid underst och får ta skit från de andra.

Av Jenny Nyberg - 16 november 2010 15:22

Kom iväg efter mycket ångest och oro till arbetsförmedlingen för att skriva in mig. Men vad får man för bemötande, jo människan på andra sidan bordet ställer frågan vad jag ställt till med eftersom jag blivit av med jobbet?????

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte blev arg, jag råkar ju faktiskt inte rå för att jag blivit uppsagd. Jag svalde många gånger innan jag fick ur mig att pengarna tagit slut på det bygget där jag jobbade. Men hon fortsatte och gick på om att har man ett jobb så ska man vara rädd om det. Jag lessnade på satmaran, tog mina papper och gick därifrån. Om deras strategi går ut på att göra en så förbannad att man inte vill ha med dom och göra, så har dom lyckats. Men jag tror inte att det bidrar till att man söker mer jobb. Man känner sig överkörd och värdelös när man kommer ut från deras kontor, det skulle finnas en giliotin utanför så man enkelt kunna begå sjävmord för det känner man för som dom behandlar er.


Men jag har bestämt mig för att inte bli nerslagen av en idiot som inte fattar bättre. Jag har ringt idag igen till alla jag tror kan behöva mig till något, men alla svarar "kanske" och "vi hör av oss", som om man inte hört det tidigare.

Men förr eller senare så ska det släppa det vet jag.


Hundarna tycker att den nya snön är riktigt rolig och det går som bara den runt går'n. I morgon ska jag träna Rocky inför nästa tävling, som kanske blir av innan jul. Kul om han kunde bli uppflyttad till 2:an, svårt om man inte tränar tillräckligt.  Hej



Av Jenny Nyberg - 14 november 2010 19:15

Jo det var ju fest igår, en arbetskamrat till Daniel fyllde 40 och vi var bjudna. Det var mycket trevligt och vi blev fulla allihop, även dom som inte drack....hihi

God mat och trevligt sällskap kan få en att känna sig som en kung. Tack så mycket.


Så nu mår vi pyton, den som hade roligt i går har det ganska jobbit idag, men varför lär man sig inte? Det är ju inte direkt första gången man tittat ner i glaset och tänkt: nu får det räcka om detta ska sluta väl, men ändå fyller man på och fortsätter som tidigare.


Eftersom vi hade roligt i går så ville vi hitta på något enkelt med våra fäder en dag som denna. Så jag ringde och bokade bord på en restaurang utanför Tierp och dit har vi nu varit och ätit. God mat igen men denna gång struntade vi i snaps och öl. Nu sitter vi hos min far och dricker kaffe på maten. Jag lånade hans dator och smygblogga lite. Jag återkommer när jag kommit hem

Hej

Ovido - Quiz & Flashcards