elingeviltspår

Alla inlägg under maj 2011

Av Jenny Nyberg - 19 maj 2011 12:04

Oj, är det redan tordsdag. Tänk va tiden går.


Jag vill börja med goda nyheter.

Tina Sjulander, god vän och kursdeltagare på viltspårskursen fick i dag GODKÄNT Anlagsprov med sin VIta Hedehund Nozz. Resultatet blev full pott och vi kan bara lyfta på hatten och gratulera. Detta betyder att hon kommer att starta ett öppenklass spår vid kursavslutningen och självklart så kommer även det att gå klockrent.


På tal om viltspår så fick Daniel bli standin i tisdags eftersom jag skadat min fot. Jag körde lite lastbil innan kursen och blev en halvtimme sen men det hade Daniel tagit hand om.


Allmänlydanden i går fick stryka på foten för jobb i går igen men jag tror nog att dom klarde sig utan mig.


Som ni förstår så har jag haft lite att stå i, och i dag ska jag röntga min andra fot som bråkat med mig sen i vintras då jag lyckades med en praktvurpa på skidor. Hoppas bara att det inte är något stort fel som måste åtgärdas. Jag undrar om man kan byta fötter med någon?


Annars så går livet sin stilla gång här. Nu har även lilla Tikka börjat löpa och det medför lite bök när vi jobbar men Booster är duktig och håller sig på sin kant. Eftersom både han och hon eventuellt ska gå i avel så vill vi inte riskera något och håller dom åtskilda nu under löp. Men snart ska väl Arena vara klar och då kan det mesta återgå till det normala. 


Tikkas spårnig har fått ett oplanerat uppehåll pga min skadade fot, men om någon vecka så ska den nog vara läkt och då blir det till skogs igen. Jag har ju planer på att starta henne på Anlaget nu i sommar och går det bra så får hon även prova öppenklass innan hösten och jakten börjar.


Jag har återigen fått önskemål om skotträning för hund och kommer att lägga ut datum både här på bloggen och på hemsidan som man kan anmäla sig på. Hemsideadressen är: elingeviltspar.se  

Vill man så lägger jag ett kortare spår som man spårar en bit med hunden innan skottet avlossas, då blir det som ett spårslut i öppenklass. Annars kan man få det lite hur man vill, apportering, platsliggning eller  budföring.


Nu väntar tvätten på att bli hängd och hundarna på en lunchpromenad.

Hej



Av Jenny Nyberg - 15 maj 2011 15:22

Det är lätt att missuppfatta saker ibland, speciellt när telefonen ringer tidigt på morgonen och man svarar i sömnen.


Först bara några enkla frågor:

Varför ljuger man nästan alltid när man får frågan: sov du?


Och varför är det så svårt att säga att man inte riktigt förstått vad dom sa och därför behöver en repetion?


Jag hade behövt en repetion i fredagsmorse när ett äldreboende i östhammar ringde och frågade om jag kunde jobba natt mellan fredag och lördag, och lördag och söndag.

Jag misstolkade allt och fick det till nästa helg, jag hade fel. Daniel hade hört hela samtalet och han sa att det gällde denna helgen. När jag vaknat till och fattat det hela så försökte jag ringa och förklara att jag inte kan jobba med min sakadade fot, men då hade deras växel lagt ner. Det var totalt omöjligt att komma fram vilken resulterade i att jag gick ut och jobbade fredagnatt. Vilket misstag.

Jag tror att jag gjorde nytta trotts mitt haltade genom korridorerna men när jag kom hem blev det en kamp mot klockan för att komma fram till någon som kunde meddela att jag inte kunde jobba nösta natt.

Min fot tackade mig för den gångna natten med att skapa en ny blödning i leden som inte riktigt lagt sig ännu.


I morgon ska jag åka till gävle och köra dumper en dag. Det var en entreprenör som ringde i fredags och frågade om jag kunde hjälpa honom en dag. Jag tror att det kan bli lite kämpigt att ta sig upp i dumpern men när jag väl är där så är det väl bara att tuta och köra. Jag hoppas att jag inte kommer hem allt för sent eftersom jag ska till klubben sen för att ha allmänlydnaden.


På tisdag är det viltspårskurs igen och jag har som tur är hjälp av Daniel så det ska nog gå bra, sen är det en ehl vecka till nästa gång och tills dess tror jag att min fot läkt ganska bra. Jag börjar bli less på att inte kunna gå ordentligt med hundarna och Daniel får ta det störta lasset med rastningarna.


Nu har det regnat ett par dagar och det skulle va kalas om man kunde lägga lite spår åt lilla Tikka, det är en erfarenhet hon behöver. Men det får nog vänta lite till.

Nu vill hundarna ut.


Hej

Av Jenny Nyberg - 12 maj 2011 21:07

Ja nu har jag lessnat på all skit som drabbat mig denna veckan.


Man ska var glad över att man lever och som en vän från norrland sa en gång: det som inte dödar det härdar.


I måndags var väl allt som det skulle och tur det eftersom resten av veckan skulle visas sig bli en riktig prövning.


I tisdags var vi ute på gårn och renoverade en trappa. När den var fördigbyggd så skulle den behandlas med olja och medans Daniel var inne och gjorde matlåda så målade jag färdigt trappen. Då får jag en insekt som kryper in mellan mina bara tår och där kittlade den mig ordentligt. Min reaktion blev att sparka av mig sandalen och skaka renetiskt på foten. Detta resulterade med att jag trampade snett på den fot jag stod på.

Daniel åkte till jobbet och min kära pappa fick komma för att skjutsa mig till akuten där man såg på röntgen att jag fått en spricka i fotleden med en riktigt fin blödning som ligger och trycker på leder. Men med försiktig träning så ska det vara läkt om ett par veckor.

Jag blev tvungen att ringa till alla mina kursare och ställa in kvällens viltspårskurs och hoppas på en snabb läkning till nästa vecka.


Sen kom nästa grej.

I går när jag stod och lagade middag åt mig så fick jag ägglossning. Det behöver väl inte va så farligt. Det gör ont en stund men sen brukar det släppa efter 10-15 minuter. Denna gången satt värken i i nästan 2 timmar. När jag ringde sjukvårdsupplysningen så skickade dom en ambulans som tog mig till gynakuten. Diagonsen denna gång blev att jag fått en blödning i samband med ägglossningen som lagt sig bakom ena äggstocken. Denna blödning var ovanligt stor och skulle ta några dagar på sig innan den tagits om hand av kroppen. Men ambulanspersonalen gjorde sitt bästa för att lindra smärtan med morfin men jag mådde bara illa av det så fast jag var nästan smärtfri så mådde jag pyton.


Så nu sitter jag här och håller tummarna för att resten av veckan ska bli lika lugnt som den började. Men eftersom jag fortfarande har ordenligt ont av min blödning i buken så går jag på värktabletter, och jag som hatar tabletter.

Men hur var det han sa: Det som inte dödar det härdar.


Hej

Av Jenny Nyberg - 9 maj 2011 22:58

Jag vet att jag har bloggat senare än så här vid ett tidigare tillfälle men jag hoppas att det inte ska behöva bli en vana.


Jag måste börja med och säga att det har blivit så roligt att sitta vid datorn numera sen vi skaffade spotify. Ja jag misstänker att jag är den sista eftersom det har funnit en tid men det är faktiskt nuförst som jag upptäckt det. Daniel ville ha det i present och jag fixade, och i helgen for vi till Valbo och shoppade stora fina högtalare som vi kopplat till datorn så nu går det att spela musik så grannarna dansar i sina vardagsrum.


Vi har länge sagt att vi ska skaffa nya ringar efter att jag tappade bort min. Vi har velat fram och tillbaka hur dom ska se ut men så såg vi att det fanns ringar i titan. Vi bestämde oss för dom men då utgick dom ur guldfynds sortiment. Då fick vi iden om att åka till Rättviksmarknaden och leta ringar, och precis då kom den nya katalogen från guldfynd, dom var tillbaka.

Så i helgen tog vi även svängen via guldfynd och beställde våra nya och otroligt solida ringar som inte går att klippa upp utan måste sågas sönder. Vi tyckte att dom representerade vårt förhållande perfekt eftersom vi inte kan vara ifrån varandra utan bara måste vara tillsammans. Min är borstad titan med en rand i mitten av guld meddans Daniels är slät borstad och lite grövre. Jag tyckte att den med guldranden var mer feminin och han tyckte att han ville ha en maskulin ring så då fick det bli så. Ringarna var beställningsvara och skulle komma om 1 och 1/2 vecka ungefär, ohh va jag längtar.


Jag har kommit hem från kursen nu och nu blir det väl planering inför min kurs i morgon då vi ska lägga spår åt varandra. Det blir kul att se hur hundarna löser ut det hela när det både är en vinkel och ett bloduppehåll med någon annans doft i spåret. Jag ska också försöka komma på en lösninga för en av deltagarna.


Nu är det officiellt.

Arena löper. Nu hoppas jag bara att den lilla följer med och kommer igång ordentligt med sina löpperioder så vi vet när hon ska betäckas eftersom hennes uppfödare vill ta en kull efter henne. Sen får vi se om vi tar en efter henne och Booster, det beror lite på hur hon utvecklas i jakten under den kommande säsongen.


Nej jag tror att jag skiter i det här nu. Daniel borde komma hem snart och då vill jag vara nyduschad och ligga i sängen och helst redan ha somnat.


Hej

Av Jenny Nyberg - 9 maj 2011 16:32

Som alltid så kommer allt samtidigt och jag har bara 24 timmar på min dygn. Kurserna rullar på och om bara några minuter ska jag kasta mig i bilen och åka till klubben för Allmänlydnadskursen.


Det blir inget långt inlägg detta med det blir mer senare när jag kommit hem.

Just det, nu kom jag på en sak som gör att jag inte kan sitta här längre.

Återkommer

Hej

Av Jenny Nyberg - 5 maj 2011 14:20

Det går inte med ord förklara hur slut jag är. Hela förmiddan har gått i städningens tecken.


Men först lite om gårdagen.

Jag var på chaufförsmöte hos Forlunds transport där jag ska jobba i sommar. Vi fick våra sheman, skrev anställningaspapper och fick även en utbildninag avklarad. Det tog nästan hela dan och eftersom det var Daniels fördelsedag så ville jag komma hem och äta middag med honom innan jag for vidare på kurs på klubben. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt. jag kom hem klockan 17:00 och kursen började 18:00 och jag hade inte hunnit ätit ännu. Jag fick ringa och säga att jag inte kunde komma. Sen insåg vi hur mycket det var och göra här hemma för att kunna ta emot kalasgäster i dag. Vi började med tårtan och medans den stod i ugnen började vi llite med städningen, men det blev inte klart. Tårtan däremot blev klar och nu hoppas vi att den blir uppskattad eftersom vi inte vet hur den smakar. Lite vågat kanske och göra en tårta som vi inte vet om den är god eller inte, men jag har en känsla av att chocklad alltid går hem.


Nu sitter jag här med ett stort glad gottiskaffe och vilar upp mig lite innan mannen kommer hem och manar på fortsatt städning.


Vi tänkte dra en vända till Rättvik i helgen och kolla in marknaden men i går kom katalogen från guldfynd och där såg vi våra nya ringar och bredvid stod priset så vi blir nog hemma i helgen. Som Daniel sa: ringkontot börjar bli större och större men vad är kärlek värt i pengar. Jag älskar honom så mycket.


Hej

Av Jenny Nyberg - 3 maj 2011 17:04

Jag tycker alltid att det är lika svårt det där med kläder. Om man ska på festligheter så vet man aldrig vad man ska ha på sig och om man bara ska utanför dörren så blir det svårt att klä sig om det som idag blåster nordan. Men hur man än gör så får man ta med sig extra tröja eller jacka och vara beredd på att klä av sig om det blir för varmt.

Jag är väldigt fryssen av mig och i mina ögon kan man inte klä på sig för mycket snarare för lite och det aktar jag mig för. Det finns inget värre än att frysa och då fungerar inget på mig.

Eftersom det blåser så mycket i kväll så ska jag åka till grillstugan lite tidigare och elda lite. Det göt en otrolig skillnad om man kan vara i värme medans man är i stillhet. Sen när hundarna spårar så får man snabbt upp värmen.

Nu har allt blod tinat upp så dags att blanda och kladda lite.


Jag återkommer efter kursen.

Hej

Av Jenny Nyberg - 3 maj 2011 13:13

Jag ska komma till vad jag menar med rubriken lite senare.


Men först vill jag gratulera min vän Anna som fick en dotter i söndags kväll. Det blev triss i damer hemma hos dom. Den lilla ska få namnet Kerstin.


Idag var jag till husläkarn igen med mig fot. Jag vill inte att den ska sätta käppar i hjulen nu när jag fått jobb i sommar så nu blr det till att äta antiinflamatoriskt tre gånger om dan i tre veckor. Sen ska jag röntga foten och sen få en tid hos sjukgymnast. Tänk vilka resurser dom lägger ut på min lilla fot. Det svåra blir väl at finna tid för att springa hos sjukgymnasten nu när kuser och jobb tar all tid, men det blir ett senare problem.


I går var det allmänlydnadskurs och jag säger det igen, vilken kurs, så roligt det är och så duktiga alla är. Men nog om det.


Ikväll är det viltspårskurs och jag hämtade mer blod på slakteriet i går, och där lyckades jag få en ny vän. Han fixar blod åt mig mycket billigare än om jag skulle köpa det via ica eller konsum, vilken stjärna. Det är bra med kontakter och den dagen jag kan ge tillbaka så gör jag det gärna. Och om någon skulle vilja köpa blod så kan jag fixa, bara att höra av sig.


Nu till rubriken.

Som jag sa så hämtade jag blod på slakteriet i går och jag hade en aning men jag visste inte säkert, men min barndomsvän som dog i höstas jobbade där. Vi stod och pratade en stund, hans chef och jag om honom och allt kom tillbaka. Så otroligt saknad han är. Det fins inte ord utan vi mest bara stod och såg på varandra vilken sorg och saknad vi bär på. Han fattas oss.

På vägen hem blev jag tvungen att stanna bilen, tända en cigarett och blicka upp mot himlen. Jag tror att han ser oss och håller ett extra öga på oss, som den genuina vän han var i livet. Jag har lite dåligt samvete för att jag inte tagit kontakt med hans familj men jag vet inte vad jag ska säga.


Som Astrid Lindgren skrev i Ronja: Han fattas mig, han fattas mig så det skär i bröstet. Han har alltid funnits och nu finns han inte.


Men livet måste gå vidare och med tiden så blir sorgen lite lättare att bära men man kommer aldrig glömma honom. För mig blev det en påminnelse om hur sårbara vi är och hur fort ett liv kan släckas.


Nu nog om sorg och saknad och till något lite roligare.

I morgon fyller Daniel år. Och jag har fixat hans present, spotify. Jag skriver ut det här eftersom jag med ganska stor säkerhet vet att han inte läser bloggen, och om någon skvallrar så...

Men då vill ju släkt och vänner komma och fira honom och vi har inte tid med allt som måste fixas och då menar jag mest städningen. Det är lite och städa när man har fyra hundar och drar in ett och annat men det ska väl gå om man bara ger sig den på det.


Nu måste jag blanda blod och förbereda för kursen i kväll.

Hej


Ovido - Quiz & Flashcards