elingeviltspår

Alla inlägg under december 2010

Av Jenny Nyberg - 13 december 2010 18:11

De som har tålarmod och trotts mitt lätt sporadiska bloggande fortfarande hänger kvar kanske minns att jag skulle på intervjuv i torsdags. Det gick ju bra och jag har kammat in ett timvik på hemtjänsten i Östhammar. Och idag var min första dag. Jag går ju dubbelt en tid framöver men eftersom jag får betalt så måste väl även dessa dagar räknas.

Så här långt verkar det helt okej, de flesta verkar trevliga, både medarbetare och pensionärer. Eftersom jag enligt lag och egen etik är förhindrad att avslöja några som helt detaljer runt mitt jobb så får det vara bra där. Men budskapet var det viktiga: mina dagar i soffan är slut och jag får träffa andra människor lite oftare än tidigare.


Så har vi hundarna då.

Jag fick ett infall och anmälde Arena till lydnadstävling i Östhammar den 26 dec, men man kan ju fråga sig varför. Hon kan ju inte det som krävs men ändå lever hoppet om mirakel. Jag for till Valbo och investerade i 4 koner så vi kunde träna rutan, men hur mycket träning har det blivit då? Jag försökte komma i gång i helgen men hon tror bara att hon ska springa en liten bit och sen få godis, hon vet inte vart hon ska eller varför. Kanske är det en omöjlighet att lära en så gammal hund en så svår sak. Men man kan ju delta och vara säker på en jumboplats.

Jag återkommer nog under kvällen

Hej


Av Jenny Nyberg - 8 december 2010 22:38

Jag vill börja med och komma med några ursäkter till varför jag varit frånvarande i nästan en vecka.

Jo

I torsdags förra veckan fick vi problem med telefonerna i denna delen av sverige. Hela vårt riktnummer och halva de närliggande riktnumren låg nere, det åtgärdades under fredagen och allt var fridens lilja

Men

Helgen har försvunnit.

I lördags var Daniel och jag till Valbo och jag köpte en julklapp till min älskling sen åkte vi hem och jag åkte på julbord med klubben. Det blev inte så sent men det var en bit och åka så det tog sin lilla tid

Sen

På söndagen var vi till Enköping och jagade, det var skoj. Jag hade 4 rådjurs kontakter men inget föll, jag ville inte skjuta dom i rumpan när dom kastade sig undan varje gång jag höjde bössan. Ännu har jag inte dödat med mitt "nya" vapen som inhandlades hösten 2009. Det var bra väder och inte lika mycket snö som här så det gick bra för hundarna och när mörkret föll hade 7 rådjur fallit, en bra dag. Ingen djur föll för Booster. Han hade ett par fina jakter med de gick ur marken, ett drev kom förbi mig men på allt för långt håll och i allt för hög fart.

Och

I måndags var det möte på klubben.

Jag var och handlade lite på Ica och när jag kom hem var halva huset svart. En säkring hade gått och jag fick leta på ficklampa och nya säkringar. När sedan den trasiga var utbytt så fungerade inte det trådlösa internet, jag blev arg. Men eftersom jag skulle på möte så hade jag inte tid med support och sånt som fick bli tisdagens uppgift.

En trevlig man på supporten hjälpte mig att konstatera det uppenbara,

modemet var paj, det är beställt ett nytt som borde hinna komma under denna veckan.

Och så idag

Jag var en sväng till Gävle och hälsade på min förra arbetsplats, fick lite kaffe och dåliga nyheter som jag inte tänker gå in på här.

Sen åkte jag hem och kollade på ännu en film från nätet. Jag vill bara ha sagt att om man vill vara säker på en bra film, hyr Disney.

Jag grät en skvätt till Skönheten och Odjuret när Daniel kom hem tidigt. Han hade blivit klar och skulle iväg och snittsla upp ny avverkning. Det skulle bli lite pulsa i högsnö och jag bestämde mig för att åka med. Vi höll på tills det blev mörkt och sen blev det hem till hundar, middag och mer Tv-titt.


En lite förklaring vad jag har pysslat med

Hej



Av Jenny Nyberg - 3 december 2010 13:18

Som ni säkert redan förstått så har jag drabbats av en helt otroligt smärtsam variant av mensvärk. Jag tror inte att så många män följer min blogg, men om jag har fel så kan ni hoppa vidare till nästa stycke för resten av dett kommer att handla om kvinnoproblemet mens. Men jag är av den åsiken att om män bara satt sig in i vad som händer med oss kvinnor när den tiden på månaden inträffar så skulle dom kanske inte kasta ur sig meningar som: är det lingonveckan eftersom du verkar så sur? Män som säger detta är inte män i mina ögon, de är små, omogna pojkar som troligen inte klara av den moderna starka kvinnan som det här samhället kräver. Jag har haft svår mensvärk redan i ung ålder och fick gå igenom en del undersökningar, men jag har lärt mig vilka läkemedel som fungerar. Kan jag så brukar jag hålla mig borta från pillerburken så länge som möjligt, jag tror inte att det kan vara bra att stoppa i sig tabletter bara för lilla minsta. Vid just mensvärk brukar motion funger bra, så jag har burit ved och skottat lite, men eftersom värken går ut i höfterna och upp i ryggen så blev det bara värre och jag hamnade i soffan med piller burken i alla fall. Det här är sån värk jag brukar kalla; huvud-axlar-knä-och-tå-värk. Den är överallt och den sprider sig som en löpeld. Fy Fan


Imorgon ska jag jaga en sväng innan jag måste hem och göra mig vacker, eller jag ska göra ett försök iallfall. Jag ska på julbord med brukshundklubben. Det är en liten tackmiddag till alla som ställde upp under utställningen i Jälla i höstas. Jag vet inte om jag var mycket till hjälp men jag lärde mig mycket av att vara inropare och mina ringkollegor hade stort tålamod med mig. Kul att få uppskattning för det lilla man gör även om jag även var utställare själv den dagen. Men jag tror att alla dom kläderna som jag vill ha den kväller ligger i botten av de tvättberg som samlat på golvet i tvättstugan. Jag har tänkt nästan hela denna veckan att jag ska ta tag i det men det bllir inte av. Man måste nästan ha kniven mot strupen eller pipan mot tinningen för att få något gjort.

 Varför?


Jag sitter och laddar lite inför jakten i Enköping också på söndag. Det blir första gången jag åker med dit och det ska bli spännande. Det är kul att bli inbjuden till andra marker och få se hur andra gör och kanske lära sig något. Vi ska ha Booster med oss och vi hoppas att han ska få fina griskontakter som kan leda till skott. Jag trodde att jag skulle jaga mer när vi skaffade egna hundar men jag fryser lika mycket och då vill jag bara hem. Men jag ska ta tag i Tikkas spårande så fort snön försvinner. Det tycker jag är roligt för då följer man med hunden och ser att den gör som jag tänkt och förhoppningsvis så går det bra.

Mot tvättberget med pillerburken i handen.

Hej 

Av Jenny Nyberg - 2 december 2010 19:10

De behov jag menar är inte av det sexuella slaget, jag behöver männskor i mitt liv. Livet som arbetslös håller på att ta knäcken på mig. Jag är en ganska social person, som behöver arbetskamrater och främlingar. De roligaste jobben jag haft har innehållit båda. Kassapersonal på OKQ8 tex, jag hade ett bra team med arbetskamrater och de flesta kunder som kom in var ju en gång en främling. Jag tror att jag gillar den första kontakten bäst, chansen att göra ett bra första intryck och sen kunna hålla en hög och god kvalitet på servicen.


Idag har någon ringt. Jo jag har blivit kallad på intervju hos Östhammars kommun. Dom söker timvikarier och jag har sökt och nu har dom ringt. Jag ska vara där på tordag den 9 dec klockan 11. Jag ska vara lika förberedd som alltid och ibland brukar det gå vägen. Jag längtar riktigt efter ett jobb och jag saknar hemtjänsten så det skulle va kul om jag kunde få komma in där.


Dagen har varit tråkigt, precis lika tråkig som igår. Jag har kollat på två nya filmer och det är bevisat, jag är värdelös på att välja film, de senaste tre jag hyrt har varit bara skit. Men så har dom fått dåliga referenser också, och då kommer ju frågan varför jag hyrde dom, jo jag tror nämligen inte blint på filmrecensenter. Alla har ju inte samma smak och jag vill skapa mig en egen uppfattning, men jag har tydligen samma smak som de som inte heller gillade dessa filmer.

Filmerna var: Farsan, Vägen och Valhall Rising.

Jag tröstade mig med att se Pretty Woman, en klassiker som aldrig blir dålig plus en kille som aldrig blir ful.

Nu hoppas jag att två nya hinner komma tills i morn.


Hej

Ovido - Quiz & Flashcards