elingeviltspår

Alla inlägg den 8 februari 2011

Av Jenny Nyberg - 8 februari 2011 12:34

Som jag tidigare berättat så har vi inga barn Daniel och jag, och kanske är det bäst så. Så här med facit i hand så tror jag att vi inte riktigt är föräldrartyper min älskade och jag men visst blir man sugen när man ser magar i vädren.

Jag tror att man ska vara helt klar över vad det innebär att skaffa barn och att det inte är en rättighet som alla har bara för att man kan skaffa barn. Allt för många barn lever i fattigdom och faktiskt svälter i vårt land och då kanske man skulle har tänkt en gång till innan man satt dom till världen.  

Jag har sagt att vi väntat med att skaffa barn tills jag har ett fast jobb så jag kan vara hemma med barnet ordentligt och att vi ska ha det bra ekonomiskt, men det har ännu inte hänt och då har vi väntat. Vi har pratat om barn många gånger vill jag lova men inte riktigt känt att det är dags för oss. Jag är dessutom rädd för att bli ensam med barnet/barnen och måste ta allt ansvar själv. Jag tycker att man alltid ska ha familjen och barnens bästa i blicken och då kanske göra vissa uppoffringar, och vi vill inte göra dom.


Nej det har fått blivit hundar för vår del och det är vi båda nöjda med. Dom finns för oss och vi för dom, och när den dagen kommer när dom inte finns längre så sörjer vi dom och sen börjar vi ett nytt liv med en ny hund och tar med oss allt vi lärt oss av den avlidna hunden.


Jag minns min första egna hund. Han hetter Bamse men kallades Basse, en korsning av golden och schäfer. Ja visst fick jag dela honom med övriga familjen men när jag började gymnasiet i Sollefteå så kom han med mig. Det var skönt med lite sällskap och vissa kursen var med egen eller lånad hund. Han var en god vän och fick sluta sina dagar allt för tidigt till följd av retrivereksem.

Redan då var jag klar över att det skulle finnas hundar i mitt liv och den man som skulle vilja leva med mig måste vara god med hundar.

Så träffade jag Daniel och han precis som jag tyckte mer om hundar än barn och så har det blivit. De fyra hundar som nu ligger och trängs i soffan är inget substitut för de barn vi inte fått utan en produkt av att vi valt bort barn, och det är vår rättighet.

Nu ska jag göra mig lite lunch och sen fortsätta med min lediga dag och inte göra mer än vad jag känner för.

Hej

Ovido - Quiz & Flashcards