elingeviltspår

Alla inlägg den 16 februari 2011

Av Jenny Nyberg - 16 februari 2011 22:00

Det är inte bara och jobba inom hemtjänsten, man måste va beredd på att riskera lite också. Det är många gånger helt underbart att få hjälpa en annan människa och sen se lyckan i deras ögon, dom är ofta tacksamma och inte sällan vill dom ge något tillbaka. Rådanade lagstiftning hindrar oss från att kunna ta emot mutor och de säkerställer kvalieten och tryggheten inom vården.

Men lika ofta får man erbjudanden man önskar aldrig skulle ha uttalats, tex stora summor pengar. Jag har lyckats prata bort många konstiga och många gånger rent löjliga erbjudanden med att snällt ta emot en karamell istället.

Men det var inte det jag skulle berätta om.

Jag har nämligen blivit skadad i tjänsten.

I söndags var jag till en dam och hjälpte henne på med stödstumporna när jag upptäckte att jag skrurit mig i mitt högra långfinger. Såret var ganska djupt och det syndes tydligt på sårkanterna att jag skurit mig på något väldigt vasst. Jag tvättade såret så fort jag upptäckt det med först tvål och vatten för att sedan sprita av det grundligt, vilken plåga men endå måste det göras.

Jag var sedan ledig på måndagen för att sedan jobba tisdag och idag (onsdag). Och idag var jag till samma dam med samma strumpor och visst skar jag mig igen.

Nu vill nog många påstå att man inte kan skära sig djupt i fingret på ett par stödstrumpor, och ni har alla rätt. Denna gång märkte jag att det sved till i mitt högra pekfinger och jag insåg att något vid dörrhandtaget hade skurit upp ett likadant sår som på långfingret. Jag hade alltså skurit mig på en dörr vilket låter lika otroligt som det där med stödstumporna, men så är det. Och ont gör det vill jag lova och det är inte lätt att trycka på tangenterna. Undrar om jag ska anmäla om arbetsskada?

Nu ska jag ta det lite lugnt och kolla på filmerna som kom på posten.

I morgon får vi besök....

Hej


Ovido - Quiz & Flashcards