elingeviltspår

Alla inlägg den 4 mars 2011

Av Jenny Nyberg - 4 mars 2011 21:46

Jag skulle själv beskriva mig som en tjej som klarar det mesta själv om jag bara måste. Jag är inte främmande för att skotta snö eller skruva upp en hylla. Jag ser mig själv som ganska händig tjej och brukar sällan be om hjälp om det inte är befogat. Det var det idag.


Jag blev inringd till jobbet i morse kl 07:16 och var på plats ombytt och klar mindre än en timme senare. Jag gjorde det jag skulle som alltid och åkte mot hemmet klockan 15:30. Jag rastar hundarna och klär sedan om till privata kläder och går in i vardagsrummet. Eftersom solen var på väg ner så tänkte jag tända lite lampor innan jag satt mig framför Televisionsapparaten, alltså tv:n då det smäller till i taklampan precis som jag tänder den. Visst blir man rädd för en sekund men byta en lampa klara ju till och med en idiot så det ska jag väl klara tänkte jag och gick in i skrubben för att hämta en ny. Då insåg jag att det var helt tyst i köket, inget hördes, inte ens kylens brummande, en säkring hade gått. ner i källaren och slita upp dörren till säkringsskåpet, jag fann den skyldige och skulle byta det samma när jag faktiskt tänkte efter. Varför gick igentligen säkringen sönder? Om jag inte hittar orsaken så kommer jag få springa mycket i källartrappen och byta säkringar hela kvällen.

Vi har en lampa, som så många andra lampor, hänger i taket i vårt vardagsrum. Daniel ropade in den på en aktion för många år sen. Den var lite udda men charmig på sitt egna lilla vis och den fick ta sig an uppgiften att lysa upp vårt vardagsrum. Jag har länge misstänk just denna lampa för ojustheter. Alltså att den inte spelar rent spel, den bokstavligen äter glödlampor. Ett tag fick jag för mig att den dessutom rykte lite när man inte riktgt såg på, och hur ofta tittar man på lamporna i taket igentligen.

Jag upptackte även att vi var helt utan 10 Amp säkringar och tänkte kolla om svärfar hade, det hade han. Han kom till och med hit och böt den åt mig och när han gick tog han med sig den opålitliga taklampan.

Tack svärfar för att du finns och kan stå till tjänst.

Imorgon är det jobb igen så nu lockar sängen.

Hej

Ovido - Quiz & Flashcards