elingeviltspår

Alla inlägg den 15 augusti 2011

Av Jenny Nyberg - 15 augusti 2011 20:09

Jag har lätt för att prata med nya och främmande människor. Jag vet inte varför men det måste väl vara min trygghet och säkerhet som gör det. Visst kan jag bli nervös inför en uppgift men inte om det bara handlar om ord. Ändå är ord så viktiga för mig.

Jag minns när man var liten och fick prata inför klassen, jag älskade väl det inte men efter bara en liten stund så hade jag kommit över det otäcka och istället bara släppt lös munlädret och sen var det ju klart. Oftast mindes jag inte vad jag sagt men ingen klagade och lärarna sa alltid att jag hade lätt för att prata.


Men för mig betyder ord så mycket. I min musiksmak så finner man att jag gärna vill höra vad dom sjunger och jag vill att det ska vara en vacker text. Orden ska ha en betydelse och sen vill jag att det ska beröra.

Jag har några exempel:

The only way her heart will mend is when she learns to love again

What kind of gay would I be if I was to leave when she needs me most

Och vad livet vill oss lära är att framtiden är vår

Mitt hjärta är ditt, ditt hjärta är mitt och aldrig jag lämnar det åter


När jag tänker efter så kanske jag bara är en hopplös romantiker eftersom alla dessa förslag kommer ifrån kärlekssånger.


Jag vill även att det ska var en fungerande kombination av text och musik. Man kan göra samma låt på flera olika sätt.

Tex:

Like A Prayer, Madonnas version är bra, men jag riktigt ryser av Jay Smiths version.

I Will Always Love You, den vanligaste och den som jag tror att de flesta har hört är den versionen med Whitney Houston, men upphovsmannens eller rättare sagt kvinnans, Dolly Partons version är helt out standing.


Eftersom ord är så viktiga för mig så tänker jag ofta på vad och hur jag säger dom. Med det vill jag inte säga att jag inte svär men jag väger mina ord och väljer vilka som passar för tillfället, det kan va en svordom.


Jag får ofta frågan om jag vill skriva nått till högtider som födelsedagar, dop och bröllop. Eftersom jag tycker att det är roligt så brukar jag skriva några rader och det uppskattas alltid.


Nu är det nog varmvatten och jag ska hoppa i badet.


Hej


Av Jenny Nyberg - 15 augusti 2011 16:43

Eftersom jag inte verkade vara av det virket  att kunna byta dessa förbannade lamporna själv så fick jag sticka svansen mellan benen och gå till en verkstad. Men vilken tur jag hade, killen på verkstan hade en dotter som har en precis lika bil som jag och han sa: "Ja dom där jävlarna är det inte lätt att byta lampor på, vi hjälper dig med det."

Vilken underbar människa, och jag var helt säker på at det skulle bli olidligt dyrt men båda lampornas bytta för 150 kronor, det överlever till och med jag.


Och eftersom jag var i Tierp så blev det en sväng upp till käre far och han skulle precis äta middag så jag blev bjuden på våfflor och sylt. Man tackar, vissa åker till mamma för att äta med jag åker till pappa.

Så nu sutter man här mätt och belåten med en kaffekopp i handen.


Jag ska strax åka hem til hundarna


Hej

Av Jenny Nyberg - 15 augusti 2011 10:46

Jag fick ju va kvar på timme men det innebär ju att någon annan måste va borta för att jag ska få va inne, eller så ska åkeriet fullständiggt dränkas med jobb. Men jag tror nog att dom ringer snart. Tills dess så har jag lite jag måstes fixa.


Att göra listan:

# Trotts mitt timvik så måste det bli ett besök hos Arbetsförmedlingen, med lite tur så kanske jag kan få ersättning denna gång från Akassan.


# Viasat väntar på att vi ska göra vårt val av kanalutbudet. Eftersom vi inte har barn och inte sitter väldigt många timmar vid burken så blir det det billigaste. Det räcker för oss. Jag har själv upptäckt att desstu mer kanaler man har desstu mer skit är det på tv:en.


# Sen har jag ju lamporna kvar på bilen. Att det ska va så jävla hopplöst med dessa lampor. Jag vill inte åka med bilen förrens de är fixade eftersom jag inte ser ett skit om det skulle bli mörkt.


Det var nog det hela. Och eftersom älsklingen jobbar eftermiddag så blir det att ta fram kokkonsterna och försöka producera lite käk framåt kvällen.


Hej

Ovido - Quiz & Flashcards