elingeviltspår

Alla inlägg under februari 2011

Av Jenny Nyberg - 3 februari 2011 19:51

Nu har jag lessnat. Hundarna leker och håret yr och nu får det va slut på det. Griffarna är ju av trimras som det så vackert heter och det innebär att dom inte tappar håret utan det lossnar lite och går lätt att rycka bort. Man säger att man rycker pälsen och resultatet blir väldigt korthåriga hundar eftersom det enda som blir kvar är underullen som är väldigt kort. Nu är det så att min erfarenhet är att om man rycker hundarna vid fel tid så följer allt med och det blir stora kala fläckar på hundarna, dom ser för j-vliga ut och man får skämmas i nästa två månader, men rycker man dom för sent så fastnar håren igen och resultatet blir det samma med kala fläckar.


Nu har båda hundarna länge visat tydliga tecken på att det är dax att rycka dom men med den stänga kyla som varit så har pälsen fått suttit kvar och nu kan de roligaste scener utspela sig här hemma. Förra veckan var Tikka på väg ut genom dörren utan koppel och jag kastade mig efter henne och fick tag i pälsen på rumpan. Hunden stannade men i samma ögonblick hade jag hela handen full av griffehår och en mindre hårbeväxen fläck hade uppenbarat sig på Tikkas rumpa.

I går när hundarna lekte såg jag Arena stå och spotta hår efter en stunds brottade med Booster på golvet.

Det ledde till att jag tog tag i saken och har nu börjat rycka Tikka. Hon är inte överlycklig över att stå still och inte få bita på mig meddans håret flyger åt alla håll. Jag är nästan klar med ryggen och det lilla monstret som vi brukar kalla Gremlings gör nu namnet rättvisa. Tyvärr så får jag inte in bilder från mobilen just idag men kanske går det bättre i morn,

ja det är värt att se det vill jag lova.

Ses i morn

Hej

Av Jenny Nyberg - 3 februari 2011 10:53

Ja vad gör man när fantasin tryter, inga recept i världen kan få smaklökarna att dallra igen jo då fuskar man.

Daniel och jag var till Tierp igår och meddans han åkte skidor så handlade jag.

Men jag hade total hjärnsläpp. Tanken var att vi skulle äta fiskgryta i går men av någon anledninga så ville jag inte ha fisk, och eftersom det enda sötningsmedlet som är okej att äta är så svårt att få tag på så kunde jag inte heller göra pannkakor. Jag handlade färdigt och åkte och hämtade Daniel sen fick han besämma vad vi skulle ha till middag, det blev hämtpizza som säker inte är okej att äta. Men vi resonerade så här: om man ska äta mycket fett så kan ju inte pizza vara fel, men jag tror inte det händer snart igen.

Ställde mig på vågen när vi ätit bara för att sporra mig själv. Jag minns när jag bodde i Valbo och jobbade 16-20 timmar om dan, då gick jag ner i vikt men så åt jag mest pizza och hamburgare.


Nej fy på oss och jag lovar att tänka mig för nästa gång som hungern gör det svårt att tänka riktigt.


Har dock bestämt mig för att ta kontakt med en läkare om min onda fot. Den hindrar mig från träningen och så kan jag inte gå så långt med hundarna som jag skulle önska. Men jag har så svårt för att gå till läkare om det inte är akut. Undrar om dom bryr sig något eller bara ber mig gå hem och käka värktabletter. Min önskan vore att få en remiss till Ortopeden och dom kan ta sig en titt på foten eftersom den är opererad, men nu pratar vi om Tierps vårdcentral och då tappade man genast hoppet om att få kvalitetsvård. Jag har alltid hört att dom ska vara så dåliga i Tierp och efter hjärntumörskandalen då en kvinna hade sökt  vård i Tierp men dom upptäckte inte hennes hjärntumör på 6 år, så tror jag ännu mindre om kvaliten där. Men foten gör ont och snart kan jag inte gå på den alls.


Och så ringde dom från jobbet i morse. Jag låg och sov och vaknade inte av signalen. När jag gått med hundarna i morse tog jag upp telefon för att ställa in ringning när äggen var klara, då såg jag att jobbet ringt. Sen ringde dom igen fast flera timmar senare och frågade om i kväll, jag sa som det är att jag jobbar i morgonbitti och kan inte sova när jag jobbat kväll innan en dag.

Kanske ska jag få jobba i helgen.

Återkommer senare

Hej

Av Jenny Nyberg - 1 februari 2011 22:27

 

Svenska Griffon Fauve de Bretagne klubben
Inbjuder till inofficiell valp utställning alla raser i Gävle Åby Gård
Söndagen den 15 Maj 2011.
Valpklasser: 4-6, 6-9, 9-12 månader
Domare: Pernilla Wallin.
...
Sista anmälningsdag: 17 april 2011
Anmälan skickas till Birgitta Wall, laggarbovägen 201 80591 Gävle.
Anmälan: anmäl på skk,s utställnings formulär som postas, Eller på Mail: info@griffonfauve.se
Ange alla uppgifter på hundens stamtavla (Ras, Kön, regnr, färg, föräldrar, uppfödare, ägare)och vilken valpklass hunden skall tävla i.
Anmälningsavgiften 160: -sätts in på klubbens bankgiro 484-3504 senast 17 april.
OBS: ange hundens registrerings nummer, Ras, och hundägare på inbetalningen
Upplysningar: Birgitta Wall 026-370 06
Med reservation för ev. domarändringar
Läs mer på griffonfauve.se
Välkomna
 
 

Av Jenny Nyberg - 1 februari 2011 22:10

Fan också. Skev just ett långt inlägg om mitt liv utan socker och bröd, om hur nöjd jag är för att jag redan gått ner 2 kilo på dessa tre dagar och om hur det påverkar ens humör att vara utan socker. Men allt detta försvann och jag för börja om från början, men det orkar jag inte.

Istället så säger jag välkommen in i Februari månad och jag hoppas att den ska bli mindre snörik och med färre minusgrader än Januari, och visst börjar det bra, vi har haft plusgrader hela dagen och ska ha det i morn också.

Nej nu lutar det åt sänggående,

Ses i morn

Hej

Ovido - Quiz & Flashcards