elingeviltspår

Alla inlägg under mars 2011

Av Jenny Nyberg - 21 mars 2011 19:30

Ja som de allra flesta märkte så smygbloggade jag lite från jobbet. Jag brukar vara av den uppfattningen att när man är på jobbet så jobbar man, inte gör en massa annat. Men som den datanörd jag är så bara måste jag kolla runt lite om jag kommer över en dator och om jag inte tror  att någon ser så kan jag skriva några rader.


Som jag sa tidigare så ska jag till Örbyhus och hälsa på den lokala vetrinären, men nu på eftermiddag/kväll så var Daniel ut med Arena och då hade hon bara kissat en gång, men jag tror inte att jag har fel denna gång. Men om hon verkar okej i morgonbitti så avbokar jag tiden.


Då har vi kommit fram till huvudrubriken som denna gång var krig.

De jag menar med det är att skapa en disskution om vi ska skicka våra JAS 39 Gripen till Libyen eller inte.

Jag kan ärligt säga att jag är lite klyven i frågan själv, och det säger jag inte för att helgardera. Jag vet inte riktigt om jag vill att vi alltid ska vara neutrala, men å andra sidan så har man inte skapat sig några ovänner. Risken finns faktiskt för hämndaktioner och det har allt för många oskyldiga fått uppleva. Jag är så klart lite rädd men samtidigt så skulle jag vilja att något land där ute skulle stå mig bi om våra ledare skulle få tuppjuck. Svårt det där tycker jag.


Jag tog mig i kragen och skulle slita pälsen av Booster i lördags, allså rycka honom. Då upptäckte jag att hans päls inte alls var mogen för ryckning, den hade nämligen fastnat igen. Den stackars snälla Booster stod där en liten stund innan han tillslut gav mig blicken med B och sen gick han och kom aldrig tillbaka. Det får bli och ta lite åt gången och med lite tur så kanske han är klar till Österbyutställningen annars får vi satsa på Högbo-Bruk även i år.

Det får bli lilla Tikka som får åka till Västerås om det finns pengar när det ska anmälas.

Nu TV sen säng.

Hej


Av Jenny Nyberg - 21 mars 2011 11:12

Jag tar tillbaka allt jag sagt om att jag skulle ha haft en långsam ledighet. Fy för mitt jobb i dag, men så kan man väl inte älska sitt jobba varje dag.


Fick precis tag i vetrinären.

Jag har misstänkt att allt inte står rätt till med Arenas kisseri, hon vill kissa många gånger under promernaden vilket hon inte gjorde förr. För att vara helt säker så rinde jag och bokade en tid i morgon kl 9. Men då ska jag även ha ett urinprov med mig och hur ska de gå till?

Jag är helt säker på att om jag sticker fram en liten burk under henne när hon ska till då kniper hon ihop och sen kan jag bara drömma om att få några droppar från henne. Med lite tur så hinner hon inte upptäcka burken innan hon kissar. Jag ska göra ett försök i alla fall.

Återkommer

Hej

Av Jenny Nyberg - 20 mars 2011 20:19

Jag kan nog stäcka mig till att här och nu avge ett löfte: att ni aldrig kommer att få höra mig säga så igen, men nu ska det blir trevligt att få komma till jobbet igen. Utan att känna någon blygsamhet så kan jag meddela att jag nu varit ledig i en hel vecka, alltså 7 dagar. Men i morgon är det åter till verkligheten som gäller.


Ja idag då.

Vi for mot Falun klockan 9.30 i morse och kom innanför dörrarna prick klockan 18, bra gjort måste jag säga. Tack svärfar för hjälp med hundarna.

Nu har vi stått och hejat på våra svenska längdskidåkare så rösten sviker en aning. Men det var det värt för att få se Charlotte och Anna i real life så att säga.

Efter damernas 10 km tog vi oss en våffla och solade oss lite.

Sen var det dags i gen.

Nu var det Emil och Daniel som skulle få sig en släng av den upplänska supporterandan.

Det gick hyfsat bra för dom och vi är övertygade om att vår insats var helt avgörande. hihihih       


Men nu har jag iallafall lärt mig en gång för alla att det räcker med att köra 10 mil innan man bör ta rast för att sedan köra vidare, mina knän tycker att det blir för lång tid av stillasittande om man kör 15 mil innan rast.

Bra att veta till i sommar när det bär iväg på utställningar.

Nu blir det slappning och återhämtning från ledigheten innan sängen kallar.

Hej



Av Jenny Nyberg - 18 mars 2011 13:14

Då har man tagit sig igenom en av de stressigaste lediga dagar jag haft på mycket länge. Innan jag åkte till husläkarn i går så tänkte jag hinna äta lite, och jag hann precis. Sen kom jag och tänka på idiotin i att först åka till Tierp och sen åka hem igen bara för att rasta hundarna innan jag skulle åter till Tierp för att samåka med vår vice ordförande till Uppsala. Så får det inte gå til om vi vill tänka llite på miljön och plånboken. Jag tog hundarna med mig till pappa som fick ha dom meddans jag var i stan. Smart av mig tycker jag.


Ja då kan vi komma i på den goda nyheterna.

Husläkarn kunde konstatera att ledbandet inte är av och att jag bara ska vara försiktig med fortsätta träna, jag ska gärna linda foten när vi går för att stabilicera upp den lite och hjälpa musklerna att hålla den på plats. Skulle jag inte bli bättre till hösten så skulle han skicka en remiss till Akademiska. Jag tycker att han verkar bra och jag har fullt förtroende för honom.


Sen kommer vi till länsårsstämman som skulle komma med ett beslut grundat på vår motion om JAQT - Kvinnligt nätverk inom jakt.

JAQT- Uppsala län lades ner under hösten 2010 och sen har den fallit lite i glömska, vi i kretsstyerlsen presenterade en motion till årsmötet där vi söker stöd från länsförbundet till att återskapa JAQT och på den viset hjälpa kvinnor in i jakten. Länsförbundets styrelse yrkade på ett avslag men ändå inte     

lite svårtolkat men med lite förklaring framkom att valberedningen har haft svårt att hitta engagerade människor som vill få nätverket att breddas och att hela länet ska kunn delta på de olika aktiviteterna.

På nått underligt sätt så hamnade jag som kvinnoansvarig inta bara i krtsen utan nu även i länet. Hur jag ska göra i mitt arbete med att återskapa JAQT har jag inte hunnit tänkt på men jag har massor med ideer och med lite hjälp från länsföreningen så ska nog kvinnans röst i jakten leva kvar länge till.

Ladda ner JAQT-tidningen här:

http://viewer.zmags.com/showmag.php?mid=wfrdpr&pageid=1#/page4/


Jag ser fram emot de snöoväder som ska komma till oss under kvällen. Det ger mig en anledning till att släppa ut den sista vinteraggretionen som kanske ligger kvar inom var och en av oss. Men sen får det fan va bra med snö för den här gången, men det vet jag att jag sagt tidigare och haft fel.


Jag kommer att uppdatera min hemsida: elingeviltspar.se och där presentera JAQT lite närmare. Titta in och säg vad du tycker att vi tjejer med bössan i handen ska ta oss för. Och blir du sugen på att komma med i nätverket så släng iväg ett mail till: elingeviltspar@live.se


Hej


Av Jenny Nyberg - 16 mars 2011 23:35

Jag hade inte allt för höga ambitioner för denna (ännu en) ledig dag.

Eftersom jag har lite att stå i morgon så ville få kläderna tvättade och min kropp tvättad, så svårt ska det väl inte va och lyckas med det där?

Jag har precis kommit upp från källaren där jag laddade tvättmaskinen och tog en sväng i duschen, uppdraget slutfört skulle man kunna säga. Men jag kunde ha gjort det tidigare, kanske. men som den lata människa jag är så vältade jag tills sista stund och då först infann sig energin. konstigt.

Skit samma, nu är det gjort och jag har för avsikt att hänga tvätten innan jag går till sängs, med lite tur så är den torr i morn och kan få komma med till Sveriges fjärde största stad, Uppsala.

Nu sitter jag här i morgonrock och väntar på min älskade. Med lite tur så blir han inte allt för sen.

Hej

Av Jenny Nyberg - 16 mars 2011 19:01

Jag ska börja med att säga att detta inlägg inte är menat som en argumentation för eller emot kärnkraft. Visst kan jag tycka att det måste finnas något bättre sätt att producera el men jag har själv inga bra ideer.


Men nu börjar jag bli orolig för en ny kärnkatastrof, situationen ser inte bra ut i Japan. Jag tänker först att vi inte kommer att drabbas så hårt även om det skulle utvecklas till en fullständig härdsmälta, eftersom vi ligger så långt bort. Men ett utsläpp kan mycket väl drabba oss om vi har en väldans otur.

Självklart så är det en fruktansvärd katastof som redan inträffat i Japan och många människor har fått sätta livet till, men i slutänden så är jag en egoist som i första hand räddar mig själv och mina anhöriga. 

Jag hade inte fyllt 6 år när tjernobylolyckan inträffade i Ukraina 1986. Men jag har sett vilken påverkan det hade på vårt sätt att leva och hur många människor som fått lida efter att höga halter radioaktivregn fått över stora delar av Europa.

Sen är jag rädd för att världsekonomin inte klarar en kris igen. Allt har blivit dyrare och länder går i konkurs efter den senasta ekosmällen från hösten 2008.

Nog om katastofer nu.


I morgon blir en hektisk dag. Eftersom Daniel har eftermiddagsvecka så ska jag börja dagen lugnt och skönt med att vakna med honom och äta frukost innan han ska till jobbet. Sen börjar jäktet.

klockan 14:45 ska jag va hos husläkarn med min fot, den har visseligen blivit lite bättre men jag känner att  jag inte vill chansa på att det kommer tillbaka och jag måste vänta på en ny tid. Sen ska han få ta en titt på ina öronen. I många år har Daniel mobbat mig för att jag hör så dåligt. Med lite tur så är det enkelt avhjälpt genom att avlägsna de troligen ganska stora vaxpropparna som sitter i vägen.

Sen blir det till att brassa hem lite snabbt för att rasta hundarna och sen åka igen fast denna gång till den stora staden i söder, jag menar Uppsala. Det är dags för länsårsstämma i jägarförbundet, Uppsala Län. jag brukar få åka på stämman nästan varje år och om jag är ledig så är det lite underhållande att sitta och lyssna på när män står och slår sig på bröstet och säger: Jag är bäst hela tiden.

Men jag ser främst fram emot den mycket goda mackan som dom brukar bjuda på. Med lite tur så blir det inte allt för sent och jag kommer hem en stund för Daniel och hinner tända pannan och få lite värme i huset innan vi ska gå till sängs.

Jag det var väl allt för denna gäng.

Hej



Av Jenny Nyberg - 15 mars 2011 16:23

Denna dagen började precis som alla borde börja. Jag vaknade i famnen på min älskade som smekte min kind och kysste mig ömt tills jag var helt vaken och vi låg och pratade en stund innan vi gick upp. Eftersom veden tog slut i går så blev det vårt första projekt men först åt vi en stadig frukost.

Solen låg på så baksidan var varm och jackorna var onödiga. Vi lyckades få in ganska mycket ved denna gång så nu räcker det nog till helgen.


Jag läste tidningen lite snabbt innan vi började med veden.

Min barndomsvän förolyckades i oktober förra året och nu har hans anhöriga överklagat åklagarens beslut om att lägga ner förundersökningen mot den 25 åriga mannen som körde bilen som dödade min vän. Åklagaren menar att det inte gick att säkerställa hur olyckan gått till genom vittnesuppgifter och därför la han ner åtalet om vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.


Nu kommer jag med min åsikt i frågan.

Jag ska inte säga att jag förstår hur dom känner för jag har inte genomlidit deras öde men jag förstår att dom sörger sig bror djupt, det gör jag, men han kommer inte tillbaka. Hans syster säger i artikeln att eftersom vi har en nollvision i detta land så ska det inte få gå till så här, och det stödjer jag till fullo. Jag tycker inte om att man ska kunna ha ihjäl någon utan att få en påföljd. Andra som känner den här killen som körde har sagt att det inte är första gången han kör utan omdöme och med det i minnet så vill jag nog att man ska ge en påföljd.

Men så tänker jag på att han kommer att tvingas leva med att ha tagit en annan människas liv, han har fått ett psykologiskt straff som ingen kan ta ifrån honom. Och jag tror att det straffet skulle vara det värsta för mig. 

Men jag kommer att hålla ögonen öppna och blir det en rättegång så kommer jag att finnas i rättsalen under förhandlingarna.


Jag kanske kommer att återkomma i frågan men just nu är jag klar.

Hej 

Av Jenny Nyberg - 14 mars 2011 21:49

En underbart tråkig kväll är snart till sin enda och jag har inget vettigt gjort än att elda.

Men nu är det snart slut med det också, veden har tagit slut.

Som tur är så finns det mer nere i slänten men den ska först sågas ner dras upp på pulka, sen klyvas och sen bäras in. som tur är så har vi utvecklat ett mycket välfungerande system för att det ska gå så snabbt som möjligt.

Daniel går ner och börjar såga med motorsågen meddans jag bär ut huggkubben, yxan och den runda ståltrådskorgen som lämpar sig bra för ändamålet. Sen går jag ner med pulkan och börjar släpa upp den sågade veden. När Daniel tycker att det räcker så börjar han klyva veden och jag försöker bära in den samtidigt som den sågade veden ska upp för slänten. Vi brukar få ved för ungefär 3-4 dagar på detta vis.


Nu är det nog inte lång tid kvar tills mannen i mitt liv kommer hem till mig och jag har lovat att hundarna ska vara rastade så han slipper, han rastade dom i morse och lät mig ligga kvar en stund och det var välkommet.

Vi hörs i morn

Hej

Ovido - Quiz & Flashcards