elingeviltspår

Alla inlägg under mars 2011

Av Jenny Nyberg - 14 mars 2011 19:22

Det är fullständigt skit att jobba som jag gör, man vet nästan aldrig när man ska jobba nästa gång och ännu mindre hur mycket man får i lönebeskedet.

Men man kan se det som ganska fritt, man kan välja om man vill jobba eller inte när dom frågar dig, men ändå svarar man oftast Ja i alla fall.


Men nu har jag en sån där vecka framför mig igen när jag inte har något inbokat och det kan betyda korsdrag i lönebeskedet. Det enda jag kan göra är att söka jobb och hoppas på det bästa.

Och det är precis vad jag gjort.

Denna veckan har jag sökt för ett jobb på ADR haanpää och sen som sommarvik på Forslunds transport. Det måste släppa snart innan jag går under som arbetssökande.


denna veckan är en eftermiddags vecka för min älskade Daniel och jag får sitta hemma ensam på kvällarna. Som tur var så blev vi bjudna på middag hos svårmor i går och jag fick med mig resterna av fiskgratängen och Jasminriset som fick bli både lunch och middag idag. Men i morgon blir det svårt, jag kanske tar en sväng till far och äter något med han.


Daniel tog Rocky och sprang en bit i lördags men med dåliga resultat, han orkade inte hålla samma takt som Daniel. Hunden är i så dålig form att en människa orkar springa längre i högre takt än hunden, det måste va nått slagt rekord på otränad hund. Men som tur är så har den mesta snön och isen försvunnit från vägen så jag har börjat cykla lite med honom, om min fot varit bättre så skulle jag så klart ha tagit mig en joggingrunda med honom men jag väntar tills jag varit hos läkaren innan jag börjar springa. Tikka är i bättre form och tycker att det är lite roligt att springa brevid, jag tycker att det är bra eftersom hon behöver lite mer muskler till sommarens utställningar.


Nu måste jag tända om i pannan och sen kolla lite till på burken innan sängen kallar.

Hej

Av Jenny Nyberg - 13 mars 2011 11:26

Jag sitter på jobbet och har blivit klar för denna förmiddag, nu är det bara eftermiddagen kvar sen blir jag nog ledig några dagar. Som det ser ut nu så har jag inget inbokat så det kan bli en längre ledighet än planerat.


Igentligen tycker jag om att jobba helg, man har bättre betalt än på vardagarna och man har mindre att göra. Alltså fatta mig rätt, jag är inte rädd för att jobba, men jag vill ha betalt för det också och det är det väl lite så så där med ibland. Eftersom jag är ledig mycket i veckorna så kan det vara skönt att jobba helg och så  får den älskade mannen där hemma lite tid för sig själv och hundarna.


Jag tror att jag ska göra ett ryck med motioneringen denna veckan. På torsdag ska jag äntligen få trägga en läkare med min fot, men innan dess så tänkte jag komma igång med magen och ryggträning. Jag gick på gym för något år sen och lärde mig några moment man kan göra hemma, jag ska bara inhandla ett gummiband sen kan vi börja. Och eftersom jag vet att jag gärna smyger undan från träningen om jag tycker att jag kan göra något annat roligare så ska jag skriva ett schema och varje dag ska jag bocka av att jag tränat. Det kanske verkar barnsligt men jag känner mig själv bäst, tyvärr, och då kan jag mina svaga sidor också.

Nu börjar det ramla i folk här så jag lär se upptagen ut med något jobbrelaterat.

Återkommer

Hej

Av Jenny Nyberg - 11 mars 2011 10:00

När jag slog upp gluggarna i morse så snöade det, va är meningen med detta? Hur ska man kunna hålla ett gott humör när vädergudarna bara spelar spratt med en hela tiden. 

Men droppen var igår kväll. Jag var torsdagsvärd och det regn/snöade men jag hade ju min varma jacka som klarar allt, trodde jag. Fan va blöt jag var ända in på huden när jag kom hem. Det tog nästan en timme att få tillbaka värmen i alla kroppsdelar efter att jag kastat av mig alla blöta kläder och krypit ner i sängen. Jag HADE Labbarna med mig till klubben i går och det märks idag. När vi gick på morgonrastningen så var dom nästan för lugna och nu efter frukost så leks det ingenting, jag tror att det förekommer lite träningsvärk. Rocky fick prova hoppet lite i går men eftersom det var is under modden så ville jag inte riskera att han haltade i avstampet och hade sönder något. Jag har blivit mer medveten om hans dåliga höfter efter att han troligtvis fick en av dom ur led tidigare i veckan men med lite träning så ska han nog ha muskler som stabiliserar det hela.

Arena fick än en gång klargöra att hon inte finner någon som helst bra anledning att gå in i rutan bara för att jag ber henne, finns där inge godis så går hon genast vidare och lekar någon annanstans. Jag pratade med en annan som hade samma problem med sin hund och vi skulle kolla om man kunde få hit en instuktör som kunde lära oss hur man gör. Det är ett svårt moment och som man tappar mycket på om man nollar.

Jag har gått in i HUS sektorn på klubben och kommer nu går bredvid för att lära mig innan jag får ta över själv, men det är inte inte att hålla reda på. Det ska till instuktörsmöten och alla kurser ska planeras och kollas, och eftersom jag själv ska ha lite kurser både för klubben och som Elingeviltspår så kommer min sommar och höst och vara fulltecknad. Men jag gillar ju att ha mycket för mig så det ska väl gå bra.

Trotts att jag hade ledigt från jobbet igår så åkte jag nästan 25 mil. Jag fick åka till Gävle en snabbis för att träffa en kille som hade ett jobberbjudande, jag kan inte gå in mer på det än så men jag åkte och träffade honom, kanske, kanske. Sen blev det brottom hem igen för att äta och sen åka till klubben som ligger nästan 6 mil härifrån. Men så blir det ibland.


Nu ska jag fortsätta att njuta av min lediga dag inan jag börjar ladda inför helgens jobb igen.

Hej


Av Jenny Nyberg - 10 mars 2011 10:56

Han kom, han fick, han tog, han gick. Man känner sig lite lurad men man får hoppas att han kommer tillbaka snart.

Det är våren jag syftar på och till råga på allt så gick man ut på radion i tisdags och sa att man hittat första tussilagon i uppsala, varför vill dom inte komma upp här, ju det är för mycket snö kvar som våren gärna får utplåna.

Vi har en osedvanligt stor snöhög på baksidan av huset. Det är en blandning av snö och is från taket. Nu har vi slagit vad om att vi kommer kunna kasta snöbollar på varandra dagen före midsommar.


Idag är jag ledig från jobbet men eftersom jag inte är den som gillar att sitta sysslolös så har jag lite annat för mig också, i tisdagskväll var det styrelsemöte i kretsen, och ikväll är jag värd på torsdagsträningen på klubben. Jag kanske ska åka och hälsa på mig pappa också, der var ett tag sen och jag måste ändå handla.

Ja i helgen är det jobb igen sen får jag nog tänka till lite. Det är snart 2 månader sen jag var ledig en hel helg och det är inte så uppskattat här hemma att alltid lämna hundar och ved till den andre att ta hand om, vi har alltid hjälp varandra med veden till exempel eftersom det är så tungt och tråkigt, men när jag sitter hemma i veckorna så kan jag inte bära upp veden själv och såga den utan måste ha hjälp av en stark man.


Hundarna har också märkt att våren kom av sig en aning, men dom tog det med ro och kröp upp i soffan igen och somnade om. Ibland tycker jag att dom påminner om ett djur som blir väckt från sin vinterdvala, dom lufsar runt lite innan dom kryper tillbaka och somnar om.

Tikka har fått en ny upplevelse i veckan. Hon blev intruducerad för en grimma. Den sista tiden har jag lessnat på hennes slit i kopplet, precis som om hon inte fattat att hon sitter fast i ett snöre. Hon blev inte överlycklig men nu har hon förstått att om man går fint så får man beröm, så nu kan hon titta upp på en och fråga om hon får gå i snödrivorna. Hon får en klapp och sen får hon gå i drivorna en stund. Eftersom hon älskar att hoppa i snön så blir hon lite blockerad men grimman gör henne påmind om att kopplet sitter fast i en människa som bestämmer farten. Jag tycker att grimman är snällare än tex styphalsbandet. Många hundar tror att det blir en kamp och drar bara mer när dom märker att det tar stopp. Med grimman tillåter inte att hunden ligger på, den fungerar på ett annat sätt än halsbandet och lockar inte fram kampen om att dra hårdare.

Jag ger den en chans och återkommer med min åsikt senare.

Dags att elda

Hej

Av Jenny Nyberg - 7 mars 2011 20:02

Jag försöker en sista gång att producera ett inlägg. Jag har redan skrivit två idag utan att få dom att fastna.

I går var vi till uppsala och inhandlade en ny taklampa som jag blev mycket nöjd med. Vi fann den på Bauhaus till en rimlig slant.


Denna veckan blir lite kämpig.

Ledig i dag, men då tog man chansen och fick den mesta tvätten tvättad, jobb i morgon och styrelsemöte på kvällen, jobb på ondag, ledig torsdag men torsdagsvärd på klubben mellan 18 och 21, ledig på fredag och sen jobb hela helgen. Jag ska inte klaga, jag har ett jobb och jag har en hobby, mer än många andra och så har jag ju han som älskar mig och hundarna som avgudar mig, eller jag skulle önska att dom gjorde det i alla fall. Tränade Tikka lite på gården i dag, tränade mest inkallning men utan framgång. Eftersom min fot inte är att lita på så vet hon att jag inte kan komma efter och grabba tag i henne om hon inte lyder, hon springer bara vidare och kommer när det passar henne. Men jag har bestämt mig för att gå en kurs med henne i vår och då gräva lydnad och inget skafs.

Jag hörde på tv:en idag att våren inta alls kommit, man menar nog när det är plusgrader hela dygnet, men jag menar när snön blir mer i blöt form än torr.


Älsklingen och jag har bakat lite nu på kvällen. Det blev kladdkaka som ska avnjutas med en kopp kaffe innan hundarna rastas och jag kastar mig i duschen och därpå i sängen. Skönt att man börjar 7:30 i morn, det blir inte så tidigt som klockjäveln ringer och jag kanske hinner äta lite frukost innan jag måste åka. Eftersom Daniel också jobbar förmiddag så måste jag rasta hundarna, men han kommer hem tidigt och tar hand om dom starxt efter 12.


Nu tror jag nog att kakan är färdig, måste sätta på kaffe.

Hej

Av Jenny Nyberg - 4 mars 2011 21:46

Jag skulle själv beskriva mig som en tjej som klarar det mesta själv om jag bara måste. Jag är inte främmande för att skotta snö eller skruva upp en hylla. Jag ser mig själv som ganska händig tjej och brukar sällan be om hjälp om det inte är befogat. Det var det idag.


Jag blev inringd till jobbet i morse kl 07:16 och var på plats ombytt och klar mindre än en timme senare. Jag gjorde det jag skulle som alltid och åkte mot hemmet klockan 15:30. Jag rastar hundarna och klär sedan om till privata kläder och går in i vardagsrummet. Eftersom solen var på väg ner så tänkte jag tända lite lampor innan jag satt mig framför Televisionsapparaten, alltså tv:n då det smäller till i taklampan precis som jag tänder den. Visst blir man rädd för en sekund men byta en lampa klara ju till och med en idiot så det ska jag väl klara tänkte jag och gick in i skrubben för att hämta en ny. Då insåg jag att det var helt tyst i köket, inget hördes, inte ens kylens brummande, en säkring hade gått. ner i källaren och slita upp dörren till säkringsskåpet, jag fann den skyldige och skulle byta det samma när jag faktiskt tänkte efter. Varför gick igentligen säkringen sönder? Om jag inte hittar orsaken så kommer jag få springa mycket i källartrappen och byta säkringar hela kvällen.

Vi har en lampa, som så många andra lampor, hänger i taket i vårt vardagsrum. Daniel ropade in den på en aktion för många år sen. Den var lite udda men charmig på sitt egna lilla vis och den fick ta sig an uppgiften att lysa upp vårt vardagsrum. Jag har länge misstänk just denna lampa för ojustheter. Alltså att den inte spelar rent spel, den bokstavligen äter glödlampor. Ett tag fick jag för mig att den dessutom rykte lite när man inte riktgt såg på, och hur ofta tittar man på lamporna i taket igentligen.

Jag upptackte även att vi var helt utan 10 Amp säkringar och tänkte kolla om svärfar hade, det hade han. Han kom till och med hit och böt den åt mig och när han gick tog han med sig den opålitliga taklampan.

Tack svärfar för att du finns och kan stå till tjänst.

Imorgon är det jobb igen så nu lockar sängen.

Hej

Av Jenny Nyberg - 3 mars 2011 12:02

Det känns helt underbart när man sittar ut genom fönstren och solen bländar en i snön, för snart är den borta, snön alltså. De senaste dagarna har varit en välsignelse för själen, solen har värmt upp ens djupfrysta inre och all styrka och livsglädje kommer sakta tillbaka. Hundarna vill inte ligga i soffan längre utan gå långa promenader och leka i snön på gårn. Snart är det nog generationsskifte i flockledningen och Tikka tar över efter Arena, men jag tror inte det blir någon blodig strid, Arena har redan nu börjat kliva ner från tronen och mera se sig själv som en lycklig pensionär som bara kan ligga och sola sig hela dagarna. Det är underbart att kunna ha fyra hundar men inga slagsmål, någonsin, dom bara leker så snön yr och tungorna börjar hänga.


Ja det är tur att man inte behövdes på jobbet så mycket denna veckan när våren kom till byn. Och för att inte tala om skidorna, nu börjar ju Skidskytte VM idag också så det blir till att springa fram och tillbaka mellan hundlekar och TV:n, jag bara måste se hur fint vädret än är. Och idag är det både skytte och längdtävlingar. Det ska bli spännande men om jag ska vara ärlig så tror jag mer på Ferry än Ekholm. Jag gillar Helena Ekholm men jag tror att hon precis som jag har riktigt svårt med nerverna om dom har kommit i gungning, men jag hejar på för allt va tygeln håller.

Nu säger dom på TV:n att det är 11 minuter till start och jag är redo med hejarramsor och popcorn.

Sen ska ju tjejerna åka sin stafett klockan 14 så då måste jag vara inne igen och hundarna får en liten vila från springandet.

Återkommer

Hej

Av Jenny Nyberg - 2 mars 2011 13:13

JA det är sant. För första gången på mycket länge vaknade jag med solen i ögonen och det kändes tydligt att den värmde. Det var riktigt varmt i mitt sovrum och jag fick kasta av mig täcket för att inte rinna ur sängen. Tänk så mycket det gör med ens humör när solen skiner. Jag såg lite snabbt på väderprognoserna under gårdagskvällen och vill det sig väl så kommer vi att ha plusgrader på dagarna resten av den här veckan. Jippi.


Nu på morgonen och förmiddan har jag tvättat lite och eldat. Sen kommer Daniel hem från jakten bara för att byta om och åka till jobbet, när han åkt så packer jag in mig i bilen och åker till Gävle. Jag tänkte kolla lite på Plantagen och Dollar Store, jag blev lite sugen att börja så lite kryddplantor nu när våren har kommit. Jag tror att jag även ska välkomna våren med en "gottiskaffe" från Coffeehouse by George. Det är det i särklass bästa kaffet jag vet och varje chans jag får att få ta en kopp tar jag den just där.

Jag tänkte svänga förbi min gamla arbetsplats också när jag ändå är i krokarna. Det ska bli kul att träffa alla igen ocj så tänkte jag försöka ta mig in på skansen för att kolla lite på "Lagunen" som vi fyllde med muddermassor i somras. Nu är den väl översnöad men det skulle var roligt att se om den sjunkit ihop något.


Jag sitter här och bara ler när jag känner solen värma igenom fönstren och hur Arena försöker leta upp solfläckarna för att få värma sig lite, hon älskar verkligen att få ligga i solen.

Nu kommer nog mannen hem snart.

Återkommer

Hej


Ovido - Quiz & Flashcards